Kthejeni shtëpinë tuaj në një kështjellë me një llambadar të bukur LED.

llampadar


Më parë – gjatë moshave të errëta, shtëpitë mesjetare u ndezën nga zjarret në gropa gatimi të hapura dhe nuk njihej llampa apo drita apo llambadar-i.

Kur u krijuan qirinj (“llambadar “), ato ishin tepër të shtrenjta dhe të rezervuara për klasën më të pasur. Nuk ishte deri në shekullin e 14-të që u krijua “llambadari” i parë – një kryq i papërpunuar prej druri me spikes në secilin fund për të hedhur një qiri.

Nuk duhej shumë kohë që artistët e llambadarëve të evoluoheshin duke përdorur modele komplekse të xhamit të prerë, të pezulluar nga arkitekturat gjithnjë në zgjerimin e bronzit dhe çelikut, për të ndriçuar hyrjet e kështjellës, dhomat e gjumit dhe sallat e ngrënies. Llambadarët shpejt u bënë një deklaratë e statusit, me pronarë të pasur tokësorë që garonin për të drejtat ekskluzive për mjeshtrit më të mirë të ditës për të krijuar vepra arti që shërbyen jo vetëm për të ndriçuar, por si temë bisede në ngjarjet e mbrëmjes.

Zgjedhja e llambadar-it të duhur

Nuk është çudi, atëherë, që llambadarët ende konsiderohen shumë. Sot, një llambadar i projektuar mirë dhe i vendosur në mënyrë të përkryer mund të arrijë shumë të njëjtin efekt – por ju duhet t’i përmbaheni disa udhëzimeve të thjeshta (shih më poshtë).

llambadar i zi-daulle-hije-kristal-llambadar Chandeliers e ditës shkojnë nga stilet tradicionale në dizajnet më moderne dhe eklektike. Pronarët e shtëpive po përdorin gjithashtu llambat në dhomat e tjera, përveç dhomës së ngrënies ose të foyer, për shembull, dhoma gjumi, banjo dhe madje edhe dollapët. Meqë ka kaq shumë madhësi, është e mundur që të vendosni një llambadar në pothuajse çdo vendndodhje – dhe dizajne të reja të ZHEL-it do të thotë që kurrë nuk do të duhet të ndryshoni llambën.

Ndaluni nga sallë ekspozite tonë për të biseduar me ekspertët tanë të ndriçimit rreth llambadarëve – ata do t’ju këshillojnë për vendosjen, informacionin teknik dhe mund të punoni brenda çdo buxheti.

Llambadar Këshilla:
Në dhomën e ngrënies, zgjidhni një llambadar që është 12 “më i ngushtë se sa dimensioni më i vogël i tryezës së ngrënies. Nëse tabela juaj është 48” x 72 “atëherë gjerësia e rekomanduar e pajisjes është afërsisht 36”. Llambadari duhet të rri rreth 30 “mbi tavolinën e tavolinës në një tavan prej 8 ‘Për çdo këmbë shtesë të lartësisë së tavanit, shtoni një inç Në një tavan 10’, llambadari duhet të varet rreth 32 ‘mbi tavolinë. Tani njerëzit varin llambadarin shumë të lartë mbi tavolinë.

Shikoni për përfundimet e metalit që mbështesin stilin e përgjithshëm të dhomës tuaj, domethënë bronzi, argjendi i lëmuar, kristali ose qelqi, ari ose druri. Llambadari është qendra e fokusit dhe dëshiron që ajo të jetë e jashtëzakonshme.

Për llambadarët e stilit tradicional, një medalion tavan bën një copë të përsosur shoqëruese. Ata vijnë në të gjitha madhësive dhe stilet, duke shtuar hijeshi në çdo dhomë.

Për llambadar të bukur shikoni nga dyqani online i Albalight.al