15%

Ulje Cmimesh

Per cdo produkt

Kodi Promocionit

Zbritje2021

Fakte për kursimin e energjisë


A e dini?
Ne kemi nevojë për energji – për të ndriçuar shtëpitë, shkollat, zyrat, spitalet, hotelet dhe restorantet tona. Ndriçimi përbën rreth 25% të buxhetit të energjisë elektrike të Shqipërisë, që është rreth 10 miliardë dollarë në vit.
Albalight vlerëson se duke instaluar vetëm dy ndriçues në vend të dy çelsave standarde të dritës në çdo shtëpi në SHBA, kursimet potenciale vjetore mund të jenë 1 miliard dollarë në energji elektrike dhe afër 25 miliardë paund CO2 – ekuivalente me marrjen e më shumë se 1 milion makina jashtë rrugës.
Çdo vit, Albalight vlerëson zvogëlimin e tij, me një total prej 5.2 miliardë kWh. Kjo është prodhimi ekuivalent i një qymyr të madh ose të centralit bërthamor, ose rreth 1 miliard dollarë kostot të energjisë. “Zbehtësimi i dritave deri ne 20% kursen gati 20% në energjisë,”
është një bateri-powered, sensor tavan mali që kursen energji duke fikur ndriçim elektrik kur dritë të mjaftueshme të ditës është në dispozicion. Sensori transmeton me komandat e duhura në pajisjet e ndriçimit dhe kalimit të përputhshëm nëpërmjet teknologjisë së telekomandës; ato kontrolle pastaj rregulluar dritat për të përfituar nga dielli.
Dallimet e reja të C • L ™ të Albalights për llamba CFL dhe llamba LED janë të disponueshme me teknologji që mundëson zbehjen e bulbs CFL dhe LED.

Ndryshimi llambave të zakonshme me llamba ekologjike. Një ndër mënyrat më të thjeshta për të ulur konsumin e energjisë elektrike dhe per kte kursyer energji elektrike është të zëvendësoni llambat e zakonshme me ato ekonomike. Në Shqipëri ka filluar prej vitesh tregtimi i llambave të tilla, madje edhe llambat fluoreshente. Konsumojnë pak energji dhe janë të madhësive të ndryshme , 12 herë më afatgjata se ato të zakonshmet.