Shiritët LED: fleksibile dhe të Lire

Shirite LEd

Ekspertët e ndriçimit pranojnë se ndriçimi me shirite LED zëvendëson me shpejtësi ndriçimin tradicional, falë lehtësisë së instalimit, temperaturës së ngrohtë të ngjyrave dhe profilit të ulët.

WAC LED Tape Lighting Aplikacioni më popullor për ndriçimin me shirit LED është kuzhina nën ndriçimin e kabinetit. Vendos dritën më afër sipërfaqeve të punës dhe shmang hedhjen e hijeve për detyra të tilla si përgatitja e ushqimit, leximi i recetave dhe gatimi. Ndriçimi i kasetës gjithashtu lejon mbulimin nga buzë në buzë të kabineteve, gjë që eliminon pikat e ndritshme ose pikat e errëta.

Një tjetër përdorim për ndriçimin e shiritave LED është në hapat e këmbëve, pasi ajo është e profilit të ulët dhe fsheh lehtë në hapësira të ngushta. Gjithashtu mund të përdoret përgjatë kabineteve për të siguruar më shumë dritë ambienti, ose brenda kabineteve për të shtuar drita në qoshe të errëta dhe duke vënë në qendër të vëmendjes koleksionet, qelqe etj. Një nga përfitimet e LEDs nuk është prodhimi i nxehtësisë – kështu që kabinetet qëndrojnë cool.

Shumë pronarë të shtëpive përdorin ndriçimin e kasetave për ndriçimin e lakut ose rreth një çati prej çeliku si një theks – ai mund të fshihet nën ose prapa sirtareve ose brenda një kamare. Ndriçimi i kasetës gjithashtu mund të vendoset në ngritëset e shkallëve për të bërë ngjitje ose zbritje më të lehtë, veçanërisht për pronarët e shtëpive më të vjetra. Efikasiteti i energjisë i LEDs i bën ato ideale për këto aplikime – ato mund të lënë në 24/7 me kosto shumë të ulët të energjisë.

A keni një shatërvan, pishinë apo vaskë të nxehtë? Ndriçimi i ri i shiritave të aplikimit me lagështirë do t’ju lejojë të vendosni kopshtin ose kuvertën tuaj në një dritë krejt të re – vetëm bisedoni me ekspertët tanë të ndriçimit rreth mundësive.

Është e rëndësishme të zgjidhni Shirite LED me cilësi për temperaturën më të mirë të ngjyrës. LEDs të lira tentojnë të humbin energjinë dhe ngjyrën e qëndrueshme me kalimin e kohës. Stafi ynë mund t’ju ndihmojë të zgjidhni një temperaturë të mirë ngjyrash (CRI të lartë) për mbulimin e njëjtë dhe prodhimin afatgjatë. Sipas diagramit Kelvin, një temperaturë e mirë është në vargun prej 2.700 deri në 3200 shkallë për një ngjyrë më të ngrohtë.

Shumë lloje të ndriçimit të shiritave instalohen lehtësisht nga ju ose një elektricist. Shirit fleksibël ka një mbrapa ngjitës që i përmbahet një kabineti apo rafti dhe mund të ndërpritet rreth ose përmes hapësirave të ngushta. Ka transformatorë plug-in që përdorin shitore ekzistuese – japin më shumë kontroll dhe mund të fshihen në një kabinet ose në krye të frigoriferit.