5 Bazat themelore të ndriçimit në natyrë

Bazat themelore të ndriçimit

Bazat themelore të ndriçimit :
Është e lehtë të njihni ndriçimin e mirë në natyrë kur e shihni atë. Kur dielli zbret, shtëpia duket e mirëpritur – nuk ka hije të errëta, dhe hyrjet dhe driveway janë të ndriçuara, të sigurta dhe të bukura.
Ju mund të krijoni të njëjtin ambient mikpritës për shtëpinë tuaj me një plan të mirë ndriçimi në natyrë. Filloni me një listë të synimeve tuaja për ndriçimin e jashtme të shtëpisë tuaj. Këtu është një listë e pesë bazave të ndriçimit në natyrë për t’u marrë në konsideratë.

Bazat themelore të ndriçimit jane si me poshte:

  1. Siguria

Sigurohuni që hyrjet dhe shtigjet tuaja janë të ndriçuara mirë dhe pa hije për të shmangur bie natën. Kjo përfshin hyrjen tuaj para, shtigjet e kopshtit dhe dyert anësore. Shkallët duhet të përfshihen në planin tuaj, pasi ato janë shkaku kryesor i lëndimit.

Ka një numër mënyrash për të ndriçuar shkallët:

Dritat individuale të hapit që janë montuar në një kantier post ose shkallësh
Ndriçim fleksibël me rrip LED, i prerë në madhësi për çdo hap
Nën dritat e kalimit
Shtyllat e vetme ose dritat e pasme
Në varësi të llojit të shkallëve – kuvertë, gur, beton – ndonjë nga këto lloje të ndriçimit mund të jetë e përshtatshme dhe do të rriste në masë të madhe sigurinë e shkallëve të lundrimit gjatë natës.

  1. Sigurimi i ndricimit

Siguria dhe siguria e ndriçimit në natyrë mund të duket të jenë qëllime të ngjashme, por siguria gjithashtu përfshin kur vijnë dritat e jashtme. Një qasje është që të shtoni sensorë të lëvizjes në disa nga ndriçimet tuaja në natyrë, kështu që dritat ndezen kur dikush hyn në pronën tuaj. Kjo përfshin kafshët, kështu që mund të dëshironi të jeni selektiv nëse një dhomë gjumi mbikëqyr një zonë me aktivitet të shpeshta në natën.

Në përgjithësi, është mirë të ndizni dritën e hyrjes ose dritës në muzg, dhe ta lini atë deri në kohën e gjumit. Çaktivizimi i dritës vazhdimisht tregon se shtëpia është në përdorim dhe dikush është i pranishëm.

Një tjetër opsion është që të përdorin timers për të ndezur dritat në natyrë në dhe jashtë në një orar. Mos harroni, megjithatë, se përdorimi i një kohëmatës të vendosur në një orar të qëndrueshëm kur jeni larg mund të mos jetë mënyra më e mirë për të siguruar shtëpinë tuaj. Kriminelët e zgjuar vëzhgojnë një shtëpi para se të vendosin nëse duhet të veprojnë ose jo, kështu që mund të jetë më mirë të caktohet një orar i parregullt ose të kaloni netë rastësisht.

Disa prodhues të ndriçimit në natyrë tani ofrojnë aplikacione inteligjente ndriçimi që ju lejojnë të kontrolloni ndriçimin nga distanca edhe kur jeni larg. Ekspertët tanë të ndriçimit janë të trajnuar në produktet e fundit Smart Lighting dhe janë të lumtur t’ju tregojnë se çfarë ka në dispozicion.

  1. Karakteristikat oborr ose kopsht

Pjesa argëtuese e planit tuaj të ndriçimit është të vendosni se cilat tipare të oborrit ose kopshtit janë kandidatë të mirë për ndriçim. A keni një pemë të mrekullueshme ose një mur të spalitur për t’u dukur? Zmadhimi i hollë do të nxjerrë në pah këto veçori. Skulptura në natyrë ose kopshte me tarraca janë të bukura gjatë natës me shtimin e ndriçimit.

  1. Jetese

Me motin e pranverës, ose nëse jetoni në një klimë të ngrohtë moti, ju dhe familja juaj ka të ngjarë të kaloni më shumë kohë jashtë. Jetët tona të zëna bëjnë çdo shans për t’u çlodhur edhe më e rëndësishme, prandaj sigurohuni që hapësira juaj e jetesës në natyrë të jetë e rehatshme dhe e ndriçuar kur keni kohë për të shijuar atë.

Një llambadar në natyrë shton një prekje elegance në çdo hapësirë ​​- dhe krijon një ambjent të butë për mbrëmje ose darka familjare. Përfshini një sistem dimming në planin tuaj në mënyrë që të rrisni nivelin e ndriçimit për një parti ose ta zbehni atë për një mbrëmje romantike.

Bëni kohën tuaj jashtë edhe më të rehatshme gjatë motit të nxehtë me një tifoz në natyrë të tavanit. Bisedoni me ekspertët tanë të tifozëve dhe mësoni pse është e rëndësishme që të keni një tifoz tavan ose rezistent ndaj motit me lagështirë ose me lagështirë për hapsirat tuaja në natyrë. Nga stilet bashkëkohore metalike me teh të vetme deri në versionet 2017 të shfaqjes klasike të Panamas ose cilësisë së mirë, zbuloni stilin tuaj të preferuar të tavanit të tavanit.

  1. Energjia

Nëse e doni idenë e rritjes së sigurisë dhe bukurisë së hapësirës tuaj në natyrë me ndriçimin, por nuk e pëlqeni mendimin e një fature më të lartë elektrike, mendoni përsëri. Ndriçimi i sotëm në natyrë mund të jetë tepër efikas për energji nëse investoni në llamba ose fixture LED. Kursimet nga përmirësimi i ndriçimit tuaj në natyrë në ZHEL është i jashtëzakonshëm: Në një vit, një llambë LED ka një kosto vjetore mesatare vjetore prej $ 1.00 – krahasuar me 4.80 $ për një llambë inkandeshente tradicionale. Multiply se nga numri i llambat në shtëpinë tuaj, dhe kjo është një figurë e rëndësishme. *

Llamba LED përdoret për të qenë shumë më të shtrenjtë, por kërkimi dhe konkurrenca kanë rezultuar me çmime më të ulëta, prandaj koha nuk ka qenë kurrë më e mirë për ta bërë ndryshimin në ZHEL.

Plotësoni planin tuaj të ndriçimit në natyrë me një skicë të thjeshtë të shtëpisë tuaj. Sillni në profesionistët tanë të ndriçimit për këshillat më të mira dhe përzgjedhjen e produktit. Ne e dimë dritën! Bazat themelore të ndriçimit nga Albalight.